Pogledajte kako će izgledati prvi ljudski dom van Zemlje
Ilustracija

*VIDEO*

Pogledajte kako će izgledati prvi ljudski dom van Zemlje

Evropska svemirska agencija predstavila je danas video svog novog projekta, baze na Mjesecu, koji bi treba da se realizuje za 40 godina.

Iz Evropske svemirske agencije kažu da će za 40 godina biti u mogućnosti da ostvare ovaj poduhvat. Ukoliko uspiju, ovo bi bila prva baze u svemiru u kojoj bi konstantno bila ljudska posada.

U bazi će biti prostora da četiri naučnika komotno žive i rade

Plan je da bazu naprave uz pomoću specijalizovanih robota koji će djelove za bazu praviti uz pomoć 3D štampača.

Stručnjaci tvrde da se 90% materijala koji će se koristiti za izgradnju ove baze već nalazi na Mjesecu, dok će svega 10% morati da dovezu sa Zemlje.

(Blic)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.