Muhamed Ali ne može da priča
Legenda boksa i svjetskog sporta uopšte u teškom zdravstvenom stanju

U teškom stanju

Muhamed Ali ne može da priča

Vjerojatno najveći bokser u istoriji, Muhamed Ali, u teškom je stanju. Njegov brat Rahman otkrio je da dugo nije razgovarao s njim, budući da zbog Parkinsonove bolesti, s kojom se bori već dugi niz godina, nije u stanju ni da govori.

Muhamed Ali vrlo rijetko izlazi iz kuće, pa tako nije došao ni na premijeru filma 'I Am Ali' (Ja sam Ali). Ali, tamo je bio Rahman, brat 72-godišnje legende, koji je rekao:

'Dugo nijesam razgovarao sa svojim bratom, pošto jedva može da govori. Ipak, srećan je i ponosan što smo ovdje za njega. Blagoslovio je snimanje ovog filma"

U januaru se spominjalo da je legendarni bivši svjetki prvak u teškoj kategoriji u teškom stanju i da možda neće poživjeti još godinu dana.Međutim, Ali je još uvijek s nama, a nadamo se da će tako i ostati još neko vrijeme. Njegova ćerka, Marjum, kratko je prokomentirasala film:

'Svidjeće mu se sigurno, smijaće se, plakaće, ali biće vrlo ponosan."

(RTCG)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.