Ko je bezbjedniji, Google ili Apple?
ilustracija

Politika privatnosti

Ko je bezbjedniji, Google ili Apple?

Predsjednik kompanije Google Erik Šmit, pokušao je ovih dana da objasni koja je kompanija bezbjednija, Apple ili Google.

Naime, direktor Applea Tim Kuk, je u otvorenom pismu objavljenom na sajtu te kompanije poručio da su podaci korisnika na iCloudu ne samo sigurni, već i nikad neće biti iskorišćeni za stvaranje novca. 
U dijelu svoje poruke on je poručio da "neimenovani provajderi koriste osjetljive informacije korisnika kako bi stvorili zaradu, što je poslovni model čemu se advokati za privatnost žestoko protive". 
Googleov rukovodilac mu je odgovorio da Kuk nije dobro informisan o Googleovoj politici privatnosti. On je naveo da je Google lider u bezbjednosti i enkripciji, kao i da Apple tek sada pokušava da dostigne Google. 
"Neko ga nije dobro obavijestio o politici privatnosti Googlea, na njegovu žalost. Mi smo oduvijek bili lider na polju bezbjednosti i enkripcije. Naši sistemi su mnogo sigurniji i sa boljom enkripcijom od bilo koga drugog, uključujući i Apple" rekao je Šmit. 

(b92)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.