Zamislite let koji traje 15 sati
Qantas

Uskoro

Zamislite let koji traje 15 sati

Quantas je najavio uvođenje najdužeg leta avionom – i to na relaciji između Sidneja i američkog Dalasa. Udaljenost između dva grada iznosi 13.800 kilometara, a da biste doletjeli na željeno odredište, biće vam potrebno oko 15 neprekidnih sati u vazduhu.

Novi super džambo model Airbusa A380 sposoban je za let od 15 sati sa samo jednim punjenjem rezervoara što je omogućilo australijskoj kompaniji Quantas da ponosno najavi najduži komercijalni let.

Quantas leti u Dalas iz Sidneja već tri godine, ali do sad je to činio uz pomoć Boinga 747.

Na drugom mjestu liste najdužih komercijalnih letova na svijetu sada se nalazi Deltin let iz Johanesburga za Atlantu koji prevaljuje 13.582 kilometra, a treća je kompanija Emirates koja leti iz Dubaija za Los Anđeles, odnosno na udaljenost od 13.420 kilometara.

Nekada je titulu najdužeg avionskog leta držala kompanija Singapore Airlines koja je letjela 19 sati bez prestanka iz Singapura do Njuarka u Nju Džersiju, ali je taj let ukinut prošle godine.

(RTCG)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.