Bolt: Želim da trčim ispod 19 sekundi
Bolt

Na 200 metara

Bolt: Želim da trčim ispod 19 sekundi

Svjetski rekorder i olimpijski šampion u sprintu Jamajčanin Usein Bolt kazao je da mu je najveća želja da obori sopstveni svjetski rekord na 200 metara ispod 19 sekundi.

Bolt je ove godine zbog povrede već završio sezonu.

"Definitivno ću sljedeće sezone imati šansu da oborim rekord na 100 metara ukoliko ne bude problema sa povredama. Glavni fokus mi je trka na 200 metara i u toj disciplini ću pokušati da idem ispod 19 sekundi", rekao je Bolt.

On je u intervjuu za Al Džaziru naglasio da je šest pozitivnih nalaza jamajčanskih atletičara, uključujući Asafu Pauela i Veroniku Braun 2013. godine "svojevrsna greška".

"Nije to bio ozbiljan doping", ocijenio je Bolt, ali je dodao da je to svakako "loše za sport, iako atletičari očigledno, nijesu namjerno uzimali nedozvoljene supstance".

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.