Hamilton: Voziću najbolje što znam
Hamilton

Lider šampionata

Hamilton: Voziću najbolje što znam

Pet trka je ostalo do kraja šampionata Formule 1, a vozač Mercedesa Luis Hamilton je kazao da će voziti najbolje što zna kako bi zadržao vođstvo u generalnom plasmanu i osvojio svoju drugu šampionsku titulu.

Hamilton je prošlog vikenda bio najbrži u Singapuru i tako preuzeo lidersku poziciju u generalnom plasmanu, sa tri boda prednosti u odnosu na svog timskog kolegu Nika Rozberga, koji je uoči trke imao 22 boda više.

"Morate da razmišljate samo o narednoj trci, ali zadovoljan sam svojim nastupom i pol pozicijom u Singapuru. Želim da budem siguran da će ovih pet posljednjih trka, ako se više nikada ne budem trkao, biti najbolje koje sam vozio", rekao je Hamilton

Naredna trka vozi se u nedjelju 5. oktobra na stazi Suzuka za Veliku nagradu Japana, sedam dana kasnije trka za Veliku nagradu Rusije, 2. novembra trka Formule 1 voziće se u SAD-u, a pretposljednja trka, koja se vozi u Brazilu, na programu je 9. novembra.

Šampionat se ove godine završava trkom za Veliku nagradu Abu Dabija, koja se vozi 23. novembra.

Hamilton je prvi u konkurenciji vozača sa 241 bodom, Rozberg ima tri boda manje, a treći je Danijel Rikardo iz Red Bula sa 181 bodom.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.