Broj sajtova na internetu  dostigao  milijardu
ilustracija

Raste velikim tempom

Broj sajtova na internetu dostigao milijardu

Broj sajtova na internetu je dostigao brojku od jedne milijarde, i raste velikim tempom, sudeći po brojkama u realnom vremenu kojima raspolaže Internet Live Stats.

Tim Berners Li, koji se smatra ocem Interneta, pohvalio se ovim brojem na Twitteru – jednom od najistaknutijih sajtova u širećem ali ponekada krajnje mutnom, internet svijetu. 

Do ovog broja smo došli zahvaljujući agenciji koja se bavi adresama na internetu i koja je svoju ponudu proširila znatno dalje od .com i .net domena kako bi obezbijedila dodatni prostor za sve veći broj sve raznovrsnijih sajtova., prenosi RTCG.

Internet je u aprilu ove godine napunio 25 godina. Ideja o internetu rođena je u tehničkom radu Bernarda Lija, tada opskurnog, mladog kompjuterskog naučnika u Evropskoj laboratoriji za fiziku. 

On je radio u CERN laboratoriji u Švajcarskoj kada je dao nacrt lakog pristupa dokumentima na povezanim kompjuterima, tako otvarajući put za globalni fenomen koj je promijenio živote milijardi ljudi. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.