Besplatan bežični internet i u Bijelom Polju i Pljevljima
Besplatan pristup internetu se ostvaruje pomoću Wireless mreže pod nazivom Free Montenegro

Free Montenegro

Besplatan bežični internet i u Bijelom Polju i Pljevljima

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije je, u saradnji sa lokalnim samoupravama Bijelog Polja i Pljevalja, realizovalo pokrivanje besplatnim bežičnim internetom najfrekventnije lokacije u ovim opštinama, čime je u sklopu projekta Wireless Montenegro omogućeno korišćenje besplatnog bežičnog interneta za građane i posjetioce ova dva grada.

Projektom “WiFi bežični internet” planirano je da građani u Bijelom Polju i Pljevljima  koriste besplatan internet i da se na ovaj način omogući još jedan dodatni vid komunikacije i unaprijedi usluga povezivanja na internet. Uzimajući u obzir da će se besplatnim WiFi signalom biti pokrivene najfrekventnije lokacije u ova dva grada, u znatnoj mjeri će biti unaprijeđena i turistička ponuda na sjeveru zemlje, saopšteno je iz Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije.

Besplatan pristup internetu se ostvaruje pomoću Wireless mreže pod nazivom Free Montenegro, a njenim izborom građani kao i turisti koji posjete Bijelo Polje  i  Pljevlja  mogu besplatno da surfuju internetom. 

Realizacijom planiranih aktivnosti u sklopu ovog projekta usluge besplatnog bežičnog interneta mogu se koristiti u osam gradova u Crnoj Gori, a sve informacije o lokacijama na kojim se mogu koristiti ove usluge mogu se naći na web portalu www.mid.gov.me.

Projektom je planirano pokrivanje svih gradova u Crnoj Gori, što predstavlja jedinstven primjer korišćenja besplatnog WiFi interneta na nacionalnom nivou.

Realizacijom nastavka projekta u narednom periodu i građani Berana mogu očelivati korišćenje besplatnog bežičnog interneta u svom gradu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.