Hamilton iskoristio Rozbergove greške
Hamilton

Trijumfovao u Monci

Hamilton iskoristio Rozbergove greške

Vozač Mercedesa Luis Hamilton trijumfovao je u trci za Veliku nagradu Italije.

Hamilton je do pobjede došao u vremenu sat, 19 minuta, deset sekundi i 236 stotinki. On je trku završio ispred klupskog kolege Nika Rozberga, koji je napravio dvije katastrofalne greške.

Rozberg je dva puta izletio sa staze na mjestu gdje se to najmanje očekivalo od vodećeg vozača ove sezone. Prvi put to Hamilton nije iskoristio, ali drugi put jeste, zaobišao je Rozberga i lako osvojio prvo mjesto.

Treće mjesto pripalo je vozaču Vilijamsa Felipeu Masi. Bodove su još osvojili: Danijel Rikardo, Sebastijan Fetel (Red Bul), Kevin Magnusen (Meklaren), Serhio Perez (Fors Indija), Dženson Baton (Meklaren) i Kimi Raikonen (Ferari).

Fernando Alonso je odustao u 30. krugu zbog kvara na bolidu.

U generalnom plasmanu vozača vodi Niko Rozberg sa 238 bodova, Luis Hamilton je drugi sa 216, a slijede Danijel Rikardo sa 166, Valteri Botas sa 122 i Fernando Alonso sa 121 bodom.

U konkurenciji konstruktora Mercedes je ubjedljiv sa 454 boda, Red Bul je drugi sa 272, Vilijams Mercedes ima 177, a Ferari 162 boda.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.