Ilustracija

Humanitarna pomoć

"Srbi za Srbe" prikupili milion evra širom svijeta

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" prikupila je sredinom avgusta više od miliona evra donacija za pomoć ugroženoj djeci i porodicama širom Balkana, kao i za pomoć ugroženima u majskim poplavama, saopštila je danas ova organizacija.

Od 2005. godine, pod sloganom ""Deca su naša budućnost"", organizacija je pomogla preko 500 porodica sa više djece i obezbijedila neophodnu i vrijednu humanitarnu pomoć za najugroženije pripadnike srpskog naroda u zemlji i regionu,prenosi Tanjug.
Zvanični sajt organizacije (www.srbizasrbe.org) zabilježio je više od sedam miliona posjeta, navodi se u saopštenju.
Zahvaljujući zvaničnim ograncima organizacije u Srbiji, Republici Srpskoj, Austriji, Švajcarskoj, SAD i Njemačkoj, kao i velikom broju donatora i prijatelja organizacije širom svijeta, ""Srbi za Srbe"" su prikupili neophodna sredstva i obezbijedili vrijednu humanitarnu pomoć za stotine porodica širom Balkana. 
Pored izgradnje i popravke na desetine kuća, obezbijeđena je velika pomoć u vidu frižidera, šporeta, zamrzivača, veš mašina i drugog neophodnog pokućstva, izgrađen je i opremljen veliki broj kupatila, opremljene su dečje sobe novim krevetima, plakarima, stolovima, kompjuterima, igračkama i školskim priborom.
Organizacija je, kako se navodi, obezbijedila veliku pomoć seoskim porodicama u vidu traktora, plastenika, krava, ovaca i koza kako bi svojim radom stekli mogućnost da obezbijede osnovne životne potrebštine za svoju djecu.
Ono što organizaciju ""Srbi za Srbe"" izdvaja jeste krajnje transparentan način rada i veliki broj pojedinačnih donatora koji na mjesečnom nivou učestvuju u dobrotvornim akcijama ove organizacije. 
Na svom zvaničnom sajtu i društvenim mrežama organizacija svakodnevno objavljuje liste donatora kao i uvid u trenutno stanje na svim bankovnim računima, što predstavlja jedinstven primjer u radu humanitarnih organizacija u Srbiji. 
Organizacija ""Srbi za Srbe"" će, u saradnji sa srodnim organizacijama, SPC, medijima, i brojnim prijateljima širom Evrope i svijeta nastaviti vrijedan humanitarni rad na dobrobit ugroženih porodica širom Balkana kako bi neophodna humanitarna pomoć stigla do što većeg broja ugrožene djece, kaže se u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.