Balmer rekao konačno zbogom Microsoftu
Stiv Balmer

Previše obaveza

Balmer rekao konačno zbogom Microsoftu

Stiv Balmer je rekao konačno zbogom Microsoftu i odlučio da se posveti NBA sezoni, LA Klipersima, koje je nedavno kupio, kao i profesorskim obavezama.

Balmer je u februaru poslije 14 godina prepustio mjesto izvršnog direktora jedne od najvećih IT kompanija na svijetu, a sada je procijenio da nema vremena ni da sjedi u bordu direktora u Redmondu. 

Kontroverzna ikona IT sveta saopštila je da "zbog velike zauzetosti napušta mjesto u bordu i da ostavka odmah stupa na snagu". 

"Kombinacija Klipersa, mog društvenog angažmana, mojih predavanja i naučnog rada zaista mi oduzima previše vremena. Jesen će biti krcata obavezama i moraću da balansiram između predavanja i početka NBA sezone", rekao je Balmer, prenosi B92.

On je novog direktora Satju Nadelu pismom obavijestio o ostavci, nekoliko mjeseci prije nego što bi mu istekao mandat u borbu, a analitičari procjenjuju da će to Nadeli samo olakšati posao u misiji da drastično izmijeni Microsoft.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.