Francuski atletičar ostao obučen i osvojio zlato na 1.500 metara
Mehidin Mekisi Benabad

Opametio se

Francuski atletičar ostao obučen i osvojio zlato na 1.500 metara

Francuski atletičar Mehidin Mekisi Benabad se opametio - samo tri dana pošto mu je oduzeto zlato u disciplini 3.000 metara stiplčez, osvojio je zlatnu medalju u trci na 1.500 metara na Evropskom prvenstvu u Cirihu,

On je trku završio za tri minuta, 45 sekundi i 60 stotinki, ali je obučen prošao kroz cilj i tako sačuvao najsjajnije odličje.

Podsjećanja radi, francuski atletičar je izgubio zlatnu medalju u disciplini 3.000 metara stiplčez, jer je pedesetak metara prije cilja skinuo majicu i na taj način proslavio osvajanje trećeg uzastopnog zlata na prvenstvima Evrope u toj disciplini, prenosi RTCG.

Francuz je neposredno po završetku trke dobio žuti karton zbog toga, ali je potom delegacija Španije uložila žalbu koja je i usvojena, pa je Benabad ostao bez zlata.

Razočaran tom odlukom, razmišljao je čak i da ne učestvuje na 1.500 metara, ali, kako je rekao, odlučio je da napusti Cirih kao šampion.

“Trčao sam iz bijesa. Moja reakcija je bila reakcija šampiona", rekao je Benabad.

Srebrnu medalju u finalu na 1.500 metara osvojio je Norvežanin Henrik Ingebrigtsen, dok je Britancu Krisu O'Hari pripala bronza.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.