Ostao bez zlata na EP jer je prije cilja skinuo majicu
Mahiedin Mehisi Benabad

Evropsko prvenstvo

Ostao bez zlata na EP jer je prije cilja skinuo majicu

Mahiedin Mehisi Benabad ostao je bez zlatne medalje na Evropskom prvenstvu zato što je prerano počeo da slavi pobjedu i skinuo je majicu.

Francuz je u Cirihu bio ubjedljivo prvi u disciplini stiplčez, zlato je bilo obezbijeđeno pa je odlučio da počne sa ranijom proslavom. Skinuo je majicu, stavio je u zube podigao ruke u vis i prošao kroz cilj.

Prije nego što je krenuo u počasni slavljenički krug sudija pored terena mu je dao žuti karton zbog prerane proslave svog trećeg zlata na šampionatima kontienta. Razlog je nesportsko ponašanja i neprikladan način slavlja.

Nije to bilo sve. Španska federacija koja je imala takmičare na četvrtom i petom mjestu poslije trke je uložila žalbu koja je prihvaćena.

Mehisi je zbog slavlja diskvalifikovan pa je njegov sunarodnih Joan Koval uzeo zlato. Poljak Zalevski dobio je srebro, a Španac Anhel Mulera bronzano odličje.

Nije ovo prva kontroverza u kojoj je umiješan Mehisi. Sa sunarodnikom Mehdijem Balom se fizički obračunao jednom od mitinga dijamantske lige.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.