Godišnja GEM-TECH nagrada Međunarodne unije za telekomunikacije
Digitalno osnaživanje žena

Konkurs

Godišnja GEM-TECH nagrada Međunarodne unije za telekomunikacije

Digitalno osnaživanje žena i njihovo puno učešće u informacionom društvu je jedan od ključnih ciljeva Međunarodne unije za telekonunikacije (International Telecommunication Union- ITU), pod čijim pokroviteljstvom je ove godine pokrenuta godišnja GEM-TECH nagrada .

Kako bi se promovisala  politika osnaživanja žena i njihovo puno učešće u informacionom društvu kao i prepoznali i nagradili ITU članovi i druge zainteresovane strane koje su vodeće u korišćenju informaciono-komunikacionih tehnologija , Generalni sekretar ITU-a je pokrenuo godišnju  GEM - TECH nagradu, koja će biti povjerena po prvi put u 2014-oj  ITU Konferenciji opunomoćenika ( PP - 14 ) koja će se održati u Busanu, Republika Koreja u partnerstvu sa UN Women.

Prve ITU - UN Women GEM - TECH Nagrade će biti dodijeljene u sedam kategorija koje pokrivaju ključne teme rodne ravnopravnosti u i putem informaciono-komunikacionih tehnologija, i otvoreni su za sve zainteresovane koji rade u srodnim oblastima, saopšteno je iz Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije.

To je godišnja nagrada za poseban uspjeh u oblasti Informaciono-komunikacionih tehnologija,  primjenljiva i za žene i za muškarce, a  otvorena za organizacije i pojedince.

Detalji u vezi sa konkursom, kao i forma za prijavljivanje, mogu se naći na web adresi http://www.itu.int/en/action/women/gem/Pages/award.aspx

Konkurs će biti otvoren u periodu od 5.jula do 5 septembra 2014. godine

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.