Rozberg najbolji na domaćem terenu
Rozberg

Pobjednik trke formule 1

Rozberg najbolji na domaćem terenu

Niko Rozberg pobjednik je trke formule 1 koja je danas vožena u Hokenhajmu za Veliku nagradu Njemačke.

Od početka do kraja Njemac je bio na prvom mjestu i na kraju zasluženo došao do trijumfa. Druga pozicija pripala je Valeriju Botasu. Pilot Vilijamsa obezbijedio je toj ekipi prvo postolje u tekućoj sezoni. Treće mjesto pripalo je kolegi Rozberga iz Vilijamsa, Luisu Hamiltonu.

Britanac je i obilježio današnju trku jer je uspio da sa 20. mjesta dođe do treće pozicije na kraju trke. Četvrto mjesto pripalo je šampionu Sebastijanu Fetelu, dok je peti bio Fernando Alonso, ispred Danijela Rikarda.

Za Nika Rozberga trijumf u Hokenhajmu je peti u karijeri, a drugi uzastopni u ovoj sezoni. Sve mu je to omogućilo da ostane lider u generalnom plasmanu sa 14 bodova više od najbližeg pratioca, drugoplasiranog Luisa Hamiltona.

U poretku konstruktora Mercedes vodi ispred Red Bula i Vilijamsa.

Sljedeća trka najbržeg karavana je 27. jula na čuvenom Hungaroringu za Veliku nagradu Mađarske.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.