Turski hakeri obarali srpske sajtove
Ovako su izgledali sajtovi nakon napada

Sjećanje na Srebrenicu

Turski hakeri obarali srpske sajtove

Povodom obilježavanja godišnjice od zločina u Srebrenici, turska hakerska grupa oborila je nekoliko srpskih internet stranica.

Turska hakerska grupa Ayyildiz (Zvijezda i polumjesec) povodom godišnjice zločins u Srebrenici oborila je veliki broj srpskih internet stranica.

Na srušenim stranicama grupa koja sebe naziva International Force Team istakla je zastave Bosne i Hercegovine i Turske. Na hakiranim stranicama čuje se muzika. Ispod teksta postavljene su fotografije Marša mira, porodica ubijenih Srebreničana, kovčega sa identifikovanim žrtvama i druge.

Oborene stranice su uglavnom s prefiksom "rs", a među njima su: pesifit.rs, fortuna.rs, udruzenjeora.org.rs, pogrebneusluge-vrsac.rs, myberza.com, darwin.rs, ekonomskaks.edu.rs, skola.edu.rs, kanjiza-muzicka.skola.edu.rs...

Sličan napad je izveden i prošle godine. Tada je na stranicama bila postavljena turska zastava s lijeve strane, a s desne fotografija Mustafe Kemala Ataturka u vojnoj uniformi, prenijela je Turska radio-televizije (TRT).  (Al Džazira)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.