Rozbergu pol pozicija
Rozbergu pol pozicija

Velika nagrada Velike Britanije

Rozbergu pol pozicija

Vozač Mercedesa, Njemac Niko Rozberg, startovaće sa pol pozicije u devetoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1, koja će za Veliku nagradu Velike Britanije biti vožena sjutra u Silverstonu.

Rozberg je do četvrte pol pozicije ove sezone, osme u karijeri, došao u vremenu minut, 35 sekundi i 76,6 stotinki. 

Sa pol pozicije ove sezone startovao je i u Bahreinu, Monte Karlu i Kanadi. 

Njemac Sebastijan Fetel u Red Bulu bio je drugi, dok će iz drugog reda, sa treće i četvrte pozicije, startovati Britanac Dženson Baton u Meklarenu i vozač Fors Indije Niko Hulkenberg.

Sa petog mjesta trku če početi Danac Kevin Magnusen u Meklarenu, dok je šesto mjesto u kvalifikacijama osvojio Britanac Luis Hamilton u Mercedesu.

Staza trke za VN Velike Britanije duga je 5,1 kilometar, a vozi se 60 krugova. 

Početak trke zakazan je za 14 sati.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.