Besplatan bežični internet Free Montenegro i u Kotoru
Kenan Duraković

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije

Besplatan bežični internet Free Montenegro i u Kotoru

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, u sklopu projekta Wireless Montenegro nastavlja realizaciju besplatnog bežičnog interneta na nacionalnom nivou.

``Shodno tome, kako je ranije i najavljeno, od prije nekoliko dana i građani Kotora, kao i turisti koji posjećuju ovaj grad mogu korstiti besplatan pristup internetu na lokacijama Starog grada i Marine Koto``, saopštio je šef kabineta Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije, Kenan Duraković.

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije preduzima sve aktivnosti i napore kako bi se narednih dana besplatan bežični inetrnet implementirao na još nekoliko lokacija u gradu,  čime će se u velikoj mjeri poboljšati i turistička ponuda grada Kotora.

Besplatan pristup internetu se ostvaruje pomoću Wireless mreže pod nazivom Free Montenegro, a njenim izborom besplatno surfujete i obavljate svakodnevne aktivnosti na internetu, poput: pregleda portala, provjere e-mail-a, korišćenja društvenih mreža i slično.

Pored Kotora, usluga besplatnog bežičnog interneta je proširena na jednoj lokaciji Slovenske plaže u Budvi, kao i na plaži u Bečićima

``Paralelno sa ovim aktivnostima, obavljaju se sve procedure za početak implementacije besplatnog bežičnog interneta na Žabljaku, a nakon toga, ovu povoljnost dobiće i građani Pljevalja, Bijelog Polja i Berana``, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva podsjećaju javnost da je ova besplatna usluga za građane i turiste već implementirana u pet gradova Crne Gore i to: Podgorici, Nikšiću, Baru, Buvi i Tivtu.

Kompletan spisak lokacija možete naći na Web portalu Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije http://www.mid.gov.me.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.