Crna Gora pobijedila Rumuniju
ilustracija

Evropska liga

Crna Gora pobijedila Rumuniju

Najbolji crnogorski odbojkaši pobijedili su večeras u Krajovi Rumuniju 3:1 (23:25, 25:23, 25:19 25:21) u drugoj utakmici trećeg vikenda A grupe Evropske lige.

Rumunija je juče bila bolja – rezultat je bio 3:1.

Sva četiri seta večeras završena su tijesnim rezultatom.

Nakon večerašnje pobjede, selektor Slobodan Boškan, za sajt Odbojkaškog saveza je kazao kako je izuzetno zadovoljan načinom kako su naši odbojkaši odigrali i pobijedili ovu utakmicu.

“Pogotovo što je ovo bila izuzetno značajna utakmica za nas, da bi nastavili svoj put ka polufinalu. Mislim da je ekipa odlično podnijela pritisak i da je svaki igrač dao veliki doprinos, a istakao bih i Božidara Ćuka, koji je i pored bolova u ramenu, ušao i odigrao jednu dobru partiju. Takođe, ulaskom Minića na korekciju u drugom setu, dobili smo jednu svježinu i sigurnost, koja nam je u današnjoj utakmici bila potrebna”, kazao je Boškan.

Simo Dabović: “Otvorili smo dobro utakmicu u prvom dijelu prvog seta, međutim neobjašnjivo pali i izgubili taj set, nakon čega smo drugi set krenuli nervozno. Međutim, zahvaljujući nekim izmjenama i našom borbenošću, uspjeli smo da prvo izjednačimo, a potom i dobijemo utakmicu. Nakon osvojenog drugog seta, zaigrali smo mnogo bolje i sasvim zasluženo pobijedili i ostali u igri za polufinale.”

Crnogorski odbojkaši će, nakon gostovanja Poljskoj i Rumuniji, pred svojim navijačima igrati u Budvi, protiv Azerbejdžana (28. i 29. juna) i Grčke sedam dana kasnije.

Prema propozicijama, plasman u polufinale nakon četiri vikenda i osam odigranih mečeva, izboriće po dvije najbolje selekcije iz obje grupe. (rtcg.me)