Šumaher se probudio iz kome
Šumaher

Konačno dobre vijesti

Šumaher se probudio iz kome

Sedmostruki svjetski šampion Mihael Šumaher probudio se iz kome i prebačen je iz bolnice u Grenoblu u kojoj je bio od nesreće krajem decembra.

Njegova porodica objavila je konačno dobre vijesti po pitanju njegovog oporavka, pošto od aprila nije bilo nikakvih informacija.

Takođe, objavljeno je da će on oporavak nastaviti u rehabilitacionoj klinici, ali se ne navodi kojoj, a očekuje se da u skorije vrijeme neće biti novih informacija o njegovom stanju.

Šumaher je nesreću tokom skijanja doživio 29. decembra, u njoj je zadobio teške povrede glave, a istog dana je imao dvije operacije. Njegovo stanje bilo je veoma ozbiljno, a proces buđenja započet je mjesec dana kasnije.

Ljekarski tim u bolnici u Grenoblu od početka je isticao da proces buđenja može da potraje, ali od januara se Šumaherova menadžerka Zabine Kem samo nekoliko puta oglasila. Prije ponedeljka, poslednja vijest bila je da je na trenutke svjestan i budan, koja je objavljena početkom aprila.

“Mihael je napustio bolnicu u Grenoblu da bi nastavio dugu fazu oporavka. On više nije u komi. Njegova porodica bi željela da izrazi veliku zahvalnost doktorima koji su se starali o njemu, sestrama i terapeutima u Grenoblu, kao i onima koji su mu pružili prvu pomoć na mjestu nesreće. Obavili su odličan posao tokom prethodnih mjeseci. Porodica bi takođe željela da se zahvali svim ljudima koji su Mihaelu poslali poruke za oporavak. Sigurni smo da su mu pomogle. U budućnosti tražimo razumijevanje zbog toga da će njegov oporavak teći daleko od očiju javnosti”, stoji u saopštenju Šumaherove porodice, piše b92.net.