Boškan objavio spisak za Evropsku ligu
Boškan

Poljska težak protivnik

Boškan objavio spisak za Evropsku ligu

Selektor muške seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore Slobodan Boškan objavio je danas spisak igrača koji će igrati sa Poljskom, na startu Evropske lige.

Prva utakmica biće odigrana u petak u Milicu (17.30), a druga u nedjelju u Valbrziču (20.00).

Rivali u A grupi su još Rumunija, Azerbejdžan i Grčka.

U gostima će, osim sa Poljskom, igrati sa i Rumunijom (20. i 21. juna), a pred svojim navijačima, u Budvi, protiv Azerbejdžana (28. i 29. juna) i Grčke sedam dana kasnije.

Crnogorska reprezentacija u Poljskoj nastupiće u sastavu:

Tehničari: Simo Dabović i Rajko Strugar

Korektori: Miloš Ćulafić i Aleksandar Minić

Primači: Vojin Ćaćić, Božidar Ćuk, Vuk Medenica i Marko Vukašinović

Srednji blokeri: Gojko Ćuk, Ivan Ječmenica i Luka Babić

Libero: Nikola Lakčević

Poljska je nekadašnji evropski prvak i vicešampion svijeta. Crnogorski odbojkaši dobili su posljednji međusobni duel u Talinu 3:2 .

Boškan je kazao da je Poljska kvalitetna ekipa i da će biti težak protivnik.

"Očekujem da će igrati dobro pred svojom publikom, a mi ćemo se potruditi da odigramo na visokom nivou, kao što smo odigrali protiv reprezentacije Hrvatske i Rumunije, kada smo ih pobijedili na turniru u Zagrebu. Samo sa takvom čvrstinom u igri možemo biti ravnopravan protivnik reprezentaciji Poljske”, rekao je Boškan.

On je kazao da ga raduje i ohrabruje povratak Vojina Ćaćića i mladog Luke Babića.

"Tako da ćemo sada, za razliku od kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, biti u kompletnom sastavu. Ćaćićev povratak će nam uliti jednu dodatnu sigurnost, kako na prijemu tako i u napadu. U Evropskoj ligi će i nekoliko mladih igrača imati priliku da kroz treninge i pojedine utakmice pokažu svoje kvalitete.To su: Rajko Strugar, Marko Vukašinović i Nikola Lakčević. Oni će već sada u prvom kolu biti u sastavu reprezentacije”, rekao je Boškan.