Obilježen Svjetski dan sporta u Bazaru
Interesantan performans malih karatista

Za najmlađe organizovana Prva Dječija Olimpijada

Obilježen Svjetski dan sporta u Bazaru

Svjetski dan sporta čiji je cilj promocija pozitivnog stava prema fizickim aktivnostima obilježen je juče u tržnom centru Bazar u Podgorici, a veliki broj građana i mališana je prisustvovao uzevši učešće u ovoj manifestaciji uz stručna lica.

Najmlađi učesnici oprobali su se u Prvoj Dječijoj Olimpijadi i to u dvije grupe, za djecu od 4 do 6 godina i od 6 do 8 godina. U prvoj grupi za najkraće vrijeme poligon svestranosti je presla Darija Milosevic, drugo mjesto osvojio je Jovan Drobnjak, a treće Nina Nikčević. Prvo mjesto u starijoj grupi pripalo je Pavlu Fustiću, drugo Aleksi Bulatoviću, i treće Bojanu Preleviću.

„Prva Dječija Olimpijada“, organizovana je u saradnji sa klubom „Smart Gym“ čiji su profesori fizičke kulture vodili računa o regularnosti takmicenja, „Haribom“ i dječijom igraonicom „Zujalica“ koji su nagradili najbolje. U okviru obilježavanja Svjetskog Dana Sporta, tržni centar "Bazar", organizovao je i „Sportski kviz“ za sve drugare uzrasta od 6 do 10 godina. Kao najbolji znalac iz oblasti sporta pokazao se Andrej Janković, član karate kluba „Iskra“, navodi se u saopštenju.

 

Upravo su karatisti ovog kluba prisutnima prezentovali savladane vještine, uz interesantan performans. Predstavnici fitness klubova „Xenia“ , „Hajdana’s“ i „Energy Gym“ prezentovali su posjetiocima svoje aktivnosti, a svi zainteresovani bili su u prilici da se priključe njihovim besplatnim treninzima. Instruktorke kluba „Xenia“ prikazale su treninge pilatesa i aerobika, „Hajdana’s“ tim se predstavio sa najmlađim zumbalicama, kao i modern yogom i pilatesom, a instruktor „Energy gym-a“ izveo je kardion boxing trening. Za kraj je uslijedila i mala zumba zabava.

Sport je univerzalno sredstvo razumijevanja i saradnje među ljudima u cilju fizičkog i duhovnog vaspitanja, vitalnosti i zdravlja, socijalnih odnosa i stavova, kao i unapređenja kvaliteta života. Svjetski dan sporta je zato najznačajnija i najmasovnija međunarodna manifestacija sporta i sportske rekreacije. Naš cilj je i ovoga puta ispunjen, jer smo uspjeli motivisati veliki broj posjetioca na ukljucivanje u sportske aktivnosti organizovane povodom 25. Maja – Svjetskog dana sporta, poručuju iz Bazara.