Finale plej-ofa obilježila masovna tuča igrača
Ilustracija

Utakmnica Budva-Jadran

Finale plej-ofa obilježila masovna tuča igrača

Finale plej-ofa u vaterpolu se pretvorilo u cirkus, iako je sva sreća što je utakmica između Budve i Jadrana na kraju i završena.

Novljani su slavili u Budvi sa 13:9 (2:2, 6:1, 0:4, 5:2), poveli su sa 2:0 u seriji, ali malo ko će pričati o vaterpolu nakon utakmice, koju je obilježila tuča igrača dva tima u vodi na samom startu posljednje četvrtine. 

Sve se odigralo pred golom Novljana (kod rezultata 8:7 za goste) kada je fauliran Fran Paškvalin, a nervoza učinila svoje pa je veliki broj igrača hvatao za vrat i udarao protivnika, pišu Vijesti. 

Najratoborniji su bili Bojan Banićević i Aleksa Ukropina iz Jadrana, te golman Dejan Lazović i Miljan Popović na drugoj strani. 

Ukropina, 15-godišnji crnogorski reprezentativac, izvukao je deblji kraj, krvave glave je napustio bazen, a nakon što su sudije podijelile kazne meč je nastavljen tako što je Jadran četiri minuta imao igrača više u vodi. 

Popović je iz peterca izjednačio na 8:8 (iako je Jadran na poluvremenu vodio sa 8:3), ali su gosti krunisali brojčanu prednost i brzo otišli na 12:8, pa je bilo jasno da idu ka pobjedi, pišu Vijesti. 

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Stefan Pješivac i Jovan Sarić sa po tri gola, dva je postigao Stefan Vidović, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Andria Bitadze, Radovan Latinović, Vlado Popadić, Luka Sekulić i Željko Kovačić. 

U ekipi Budve najbolji je bio Popović sa tri, po dva pogotka postigli su Marko Vukmirović i Bogdan Đurđić,a po jedan Marko Konatar i Paškvalin. 

Jadran u četvrtak na Škveru ima prvu meč loptu za titulu, ali sada kada je bačena sjenka na sve pitanje je da li trofej ima ikakvu vrijednost.