Uspjeh crnogorskih biciklista
Ilustracija

Osvojili 7 medalja

Uspjeh crnogorskih biciklista

Na otvaranju biciklističke sezone u Srbiji, Prvim Kupom Srbije, juče održanom u Ribarskoj Banji kod Kruševca, i ako nekompletni, crnogorski biciklisti su postigli uspjeh vrijedan pažnje.

Osam crnogorskih reprezentativaca, od kojih dva u dresu beogradskog "Partizana", Bjelopoljac Emir Ramović i Nikšićanin Miloš Nikčević, osvojili su čak sedam medalja - dvije zlatne, tri srebrne i dvije bronzane.

Da je Demiru Muliću, članu bjelopoljskog "Ciusclomonta", uspjelo da, pored zlatne medalje u Kategoriji "Under 23", pobijedi i u konkurenciji "Elite", uspjeh bi bio potpun, zašta mu je malo nedostajalo, jer mu je u odlučujućim trenucima imao problema sa biciklom.

Bicikli su bili problem i junioru Bobanu Despotoviću, koji je na I Kupu Crne Gore, nedavno odrzanom na Sutormanu, ostvario ubjedljivu pobjedu i njegovoj sestri Nikolini Despotović, trećeplasiranoj sa Balkanskog šampionata, koja je sa ovih takmičenja donosila, uglavnom, zlatne, ili srebrne medalje.

"Ambicije crnogorske reprezentacije su da se u 2014. i 2015. godini oprobaju na svim takmičenjima iz okruženja u klasi u kojoj se osvajaju olimpijski bodovi sa krajnjim ciljem da ispune olimpijsku normu za učešće na Olimpijadi 2016. godine", saopštio je selektor reprezentacije Branko Hajduković.