Mercedes traži da se Red Bul dodatno kazni
Ilustracija

Nova sezona F1

Mercedes traži da se Red Bul dodatno kazni

Mercedes GP očigledno želi da iskoristi dobar momenat na startu nove sezone F1 i da na sve načine nokautira prvog rivala Red Bula.

Čelnici njemačkog tima tražili su još žešću kaznu zbog prekršaja Danijela Rikarda na VN Australije (Već su mu oduzeti bodovi osvojeni u Melburnu). Pol Heris iz Mercedesa kaže da se Red Bulu mora odbiti žalba, ali i da bi trebalo iskoristit opciju za dodatno kažnjavanje austrijskog tima.

"Iskreno, ali i sa punim poštovanjem, zabrinuti smo zbog toga što je Red Bul pokazao tako grubo i namjerno kršenje pravila i ako ne dođe do kazne mogao bi to ponovo uraditi. I ostali timovi (Lotus, Vilijams, Meklaren i Fors Indija) slažu se i zalažu za veću kaznu."

Da podsjetimo, nakon što je zauzeo drugo mjesto na trci za Veliku nagradu Australije, Rikardo je je naknadno diskvalifikovan, jer je tokom trke u Melburnu vozio sa većom količinom goriva od dozvoljene. Red bul je uložio žalbu zbog toga što smatra da mjerenje količine goriva po završetku trke nije urađeno na pravi način, ipak vjeruje se da će odluka biti protiv Red Bula.