Srpski tim u Formuli 1?
Formula 1

Eklston zagonetan

Srpski tim u Formuli 1?

Čelnik Formule 1, Berni Eklston, prije starta trke u Bahreinu izjavio je kako bi naredne sezone u "najbržem cirkusu" mogla da učestvuju dva nova tima.

Još u decembru su čelni ljudi Međunarodne automobilske federacije (FIA) potvrdili su da su se mnogi timovi prijavili da postanu učesnici Formule 1, a Eklstone je otkrio da se dogovorio sa Žanom Todom o proširenju spiska učesnika za narednu sezonu.

"Jedan tim sigurno će pristupi naredne sezone, i to će biti „Stewart Haas racing team“, a velika je vjerovatnoća da će šansu dobiti još jedna ekipa. Ukoliko zaista žele da nastupe, mi ćemo im to omogućiti", rekao je Eklston.

Prema pisanju medija najozbiljniji kandidat za ulazak u F1 je ekipa Stefan GP, koju predvodi Kolin Kols, bivši čelnik Džordana, Midlenda, Hispanije, Fors Indije, sa sjedištem u Srbiji i Njemačkoj, tačnije u Beogradu i Kelnu.

Stefan GP, čiji je vlasnik Zoran Stefanović, srpski inženjer i biznismen, već je nekoliko puta aplicirao za ulazak u Formulu 1, ali nije prošao finalnu selekciju. Oni su i početkom ove sezone podnijeli zahtev, a zvanična odluka o tome da li su i prihvaćeni od strane F1 prolongirana je, iako je trebalo da bude saopštena do kraja februara.

Sudeći prema Eklestonovim najavama, možda je srpski tim na pragu Formule 1.