Denis: Fetel da bude pristojniji
Fetel

Formula 1

Denis: Fetel da bude pristojniji

Prvi čovjek Meklarena Ron Denis uputio je kritiku braniocu titule Sebastijanu Fetelu, pošto je vozač Red Bula zvuk novih motora u Formuli 1 opisao kao ’s****e’.

Njemac je to izjavio na konferenciji za štampu pred prošlonedjeljnu Veliku nagradu Maleziju, kada su ga novinari pitali šta misli o zvuku V6 motora u poređenju sa V8, koji su se koristili do ovogodišnjeg šampionata, prenosi B92.

Prvi čovjek Formule 1 Berni Eklston i Žan Tod, predsjednik Svjetske automobilske federacije, u nedjelju su se složili da bi zvuk motora trebalo pojačati, a dobili su podršku timova. Denis je, međutim, istakao da je razočaran Fetelom.

„Kada ste svjetski šampion, to zahteva pristojan pristup svemu, a čak i kada izuzmemo nepristojne riječi, cjelokupan utisak je neprikladan“, rekao je Denis, „Jednostavna činjenica je da trenutno sjedi u Mercedesu, bio bi veoma srećan. Mora jednostavno da shvati da je imao period dominacije i samo zato što je Mercedes trenutno to prekinuo, nema pravo da iskaže takvo nepoštovanje obaveza koje ima kao svjetski šampion“.

Vozači Mercedesa, Luis Hamilton i Niko Rozberg, trijumfovali su na prve tri trke ovogodišnjeg šampionata. Fetel je u prethodne četiri sezone bio nepobjediv, a u dosadašnjem dijelu sezone samo jednom je bio na podijumu, prošle nedjelje u Maleziji, kada je kao treći prošao kroz cilj.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se 20. aprila trkom za Veliku nagradu Kine.