Raikonen juri treću pobjedu u Melburnu
Raikonen

Novi početak u Ferariu

Raikonen juri treću pobjedu u Melburnu

Finski vozač Kimi Rajkonen tražiće narednog vikenda svoju treću pobjedu u Australiji, kada po drugi put bude debitovao u bolidu Ferarija, nakon pet godine od odlaska iz Marinela.

Raikonen je prvi put došao u Ferari 2007. i na svom debiju trijumfovao u trci za VN Australije, a na kraju te sezone, u Brazilu, postao je šampion. Ipak, 2009. došlo je do razlaza, a na njegovo mjesto došao je Španac Fernando Alonso, koji je ovih godina vozio u pru sa Felipeom Masom.

Kada je Masa napustio Skuderiju, Rajkonen se vratio i potisao dvogodišnji ugovor.

Raikonen je i prošle godine slavio na satzi u Melburnu, sa ekipom Lotusa, pa se nada da će naredne nedjelje doći do opbjede u Alebrt Parku.

"Dobro se sjećam moje prvi pobjede sa Ferarijem. Nijesam mogao da imam bolji početak moje sedmogodišnje karijere u Formuli 1, sa dominantnom pobjedom sa pol pozicije", prisjeća se Raikonen.

Kao prošle godine, Finac nije favorit, jer mercedes i Vilijams pokazuju bolje performanse tokokm testiranja. Ipak, vozač ferarija smatra da je nemoguće predvidjeti ko će otovriti šampanjac u Melburnu.

"Naporno smo trenirali u Marinelu i čini mi se da je F14 T dobar bolid, ali na stazi će se vidjeti ko je najbrži. Australija je sjajno mjesto za početak sezone. Tu je nekako posebno, jedino vrijeme može stvarati probleme. Sada nam treba lijepo vrijeme zbog novog bolida i toliko novih stvari koje tek trebamo vidjeti kako funkcionišu. Važan je balans bolida, jako nezgodno može biti ako padne kiša, pogotovo tada problem stvaraju bijele linije", kazao je finski automoblista.

"Sada je sve otvoreno, svašta se može dogoditi", zaključio je.