Vježbe od kojih ćete imati savršenu guzu za predstojeći period
Ilustracija

Možda vam se ljeto čini predaleko

Vježbe od kojih ćete imati savršenu guzu za predstojeći period

Ako ovog ljeta želite svima da pokažete svoju čvrstu, okruglastu guzu koja se uveliko razlikuje od predhodnih izdanja kada vas je bilo pomalo i sram, onda bi bilo najbolje da isprobate ovih nekoliko vježbi koji će vam garantovano dati željene rezultate.

Čučnjevi su najbolje vježbe za seksi donji dio tijela jer oni pokreću sve mišiće u guzi i bedrima, i mnogo su bolji i sa najvećim učinkom od ostalih vježbi.

Prvo savladajte osnovnu verziju čučnjeva, pa se zatim upustite u varijacije koje će biti istovremeno zabavne i sa vidnim učinkom. Radite po 12 ponavljanja od svake vježbe svaku dva dana, pa na kraju nedjeljno samo "utvrdite gradivo".

Tip-Top Toner

Stanite sa stopalima raširenim u visini ramena: koljena izbacite prema spolja a ruke položite na bokove. Radite čučnjeve, saginjite se dok bedra ne budu paralelna sa podom, pa zatim se popnite na prste. Spustite pete za jedno ponavljanje. Ponovite vježbu

Podignite zadnjicu

Raširite stopala u visini ramena, čučnite sve do dole, vrhovima prstiju dodirnite pod lagano pred nožnim prstima. Držite prste ruke na podu, podignite bokove, protegnite zadnjicu prema stropu sa lagano savijenim koljenima. Vratite se u početnu poziciju. Ponovite vježbu.

Baš kao Bekam

Noge raširite u visini ramena, a ruke stavite na bokove. Čučnite, pa se uspravite i naglo privucite desnu nogu preko lijeve i ispred tijela, kao da desnom nogom šutirate loptu, pri čemu vam je lijeva ruka ispred tijela, a desna iza. Vratite se u početni položaj. Za jedno ponavljanje promijenite strane. Ponovite vježbu.

Kao vožnja bicikla

Noge raširite u visini ramena, a ruke stavite iza glave. Čučnite, pa ustanite, podignite lijevo koljeno prema trupu tijela i prema desnom laktu. Vratite se u početni položaj. Promijenite strane kako biste odradili jedno ponavljanje. Ponovite vježbu.

Savršena guza

Noge raširite u visini ramena, duboko čučnite šireći ruke iza torza. Ustanite, podignite lijevu nogu, zabacite je natrag i potpuno ispravite dok napravite ugao od devedeset stepeni, istovremeno šireći ruke prema naprijed. Ponovite vježbu.

Uza zid

Čučnite s leđima naslonjenim uza zid, noge su spojene, bedra paralelna sa podom, ruke na bokovima. Neka leđa i guza u svakom trenutku budu u dodiru sa zidom dok lijevo koljeno podižete prema torzu. Vratite se u početni položaj. Promijenite nogu za jedno ponavljanje. Ponovite vježbu.

 

 

(Cure.ba)