Doktori nijesu odustali od buđenja Šumahera
Miahel Šumaher

Nepromijenjeno stanje

Doktori nijesu odustali od buđenja Šumahera

Njemački magazin "Fokus" objavio je ranije danas da zbog komplikacija koje su nastale tokom postepenog buđenja iz vještački izazvane kome, proces oporavka Mihaela Šumahera je prekinut, ali je menadžerka slavnog vozača Formule 1 Sabina Kem demantovala takve navode.

Šumaher je u vještačkoj komi od 29. decembra poslije teškog pada na skijanju u Meribelu u Francuskoj, kada je glavom udario u stijenu. Krajem januara ljekari bolnice u Grenoblu, u koju je smješten sedmostruki prvak svijeta, otpočeli su sa sporim procesom buđenja.

"Fokus" je objavio da su počele da se dešavaju komplikacije, zbog kojih je buđenje iz kome prekinuto i da u ovom trenutku nije poznato kada će i da li će biti nastavljeno.

Ipak, ubrzo je uslijedio demanti.

"Stanje Šumahera je nepromijenjeno. Ova faza može da traje dugo vremena, a na našu žalost neki očigledno to pogrešno tumače", rekla je menadžerka.

Prošle sedmice, porodica Mihaela Šumahera saopštila je da "kao što je uobičajeno u takvim slučajevima, svaki dan je priča za sebe", zamolivši javnost za razumijevanje zašto ne želi da objelodanjuje medicinske detalje o oporavku čuvenog vozača.

(rtcg)