Srbija eliminisala svjetskog i olimpijskog šampiona
Ilustracija

Svejtsko prvenstvo u rukometu

Srbija eliminisala svjetskog i olimpijskog šampiona

Srpska rukometašica Dragana Cvijić rekla je da će svi dugo pamtiti pobjedu nad Norveškom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Srbija je u beogradskoj „Kombank areni“ pobijedila Norvešku sa 28:25 i tako se plasirala u polufinale šampionata, čiji je domaćin.

„Osjećam se fenomenalno, uspjele smo da u četvrtfinalu izbacimo svjetskog i olimpijskog šampiona. Šta god da bude dalje ja sam ponosna na svoju ekipu. Presrećna sam, ovu pobjedu će Srbija dugo pamtiti“, rekla je Cvijić.

Kapiten srpskih rukometašica Andrea Lekić istakla je da je ponosna na svoju ekipu što je eliminisala olimpijskog i svjetskog šampiona.

„Čuda su moguća, san traje. Imamo samopouzdanje od samog početka takmičenja, a danas smo još i rasporedili moć na svakoj poziciji i dijelu terena. Ne mogu da opišem kako se osjećam“, istakla je Andrea Lekić.

Katarina Krpež je istakla da je srpska selekcija pokazala da vrijedi.

„Utakmica je bila fantastična. Pokazale smo da stvarno vrijedimo, da smo tim. Dale smo maksimum i sada idemo dalje“, rekao je Krpež.

Lijevi bek Sanja Damnjanović rekla je da reprezentacija Srbije ne smije da bude euforična pred polufinalnu utakmicu.

„Znale smo da možemo da ih dobijemo i dobro je što smo gubile pa se vratile, jer su Norvežanke mnogo opasne. U nastavku takmičenja moramo da budemo što manje euforične, nema stajanja, igraćemo srcem kao i do sad“, rekla je Damnjanovićeva.

Srbija će u petak igrati u polufinalu Svjetskog prvenstva sa Poljskom, takođe u Beogradu.

(b92)