NSD: Dio smo jedinstvene parlamentarne većine i nećemo se odazvati pozivu Milatovića

NSD: Dio smo jedinstvene parlamentarne većine i nećemo se odazvati pozivu Milatovića

Nova srpska demokratija se neće odazvati pozivu za sastanak predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, saopšteno je iz te partije. Kako se navodi u obrazloženju, NSD je dio jedinstvene parlamentarne većine koja je definisana potpisivanjem koalicionog sporazuma u oktobru prošle godine, te se u tom kontekstu u potpunosti solidarišu sa našim kolegama.

- Unutrašnju i spoljnu politiku vodi Vlada Crne Gore i smatramo da bi svoja saznanja vezana za dalje smjernice na evropskom putu, ukoliko su toliko važna koliko Milatović tvrdi, trebao da podijeli sa nadležnom granom vlasti, ali opet nipošto ne na način da se postavlja kao neka vrsta razrednog starješine, naveli su iz NSD.  

Ističu da su sastanci lidera parlamentarnih stranaka sa predsjednikom državepredviđeni Ustavom i zakonom samo u slučaju davanja mandata za sastav Vlade, pa se, kako kažu, dalje postavlja pitanje zašto predsjednik Milatović sve ovo čini.

- Odgovor je poprilično jasan, jer smo ovih dana svjedoci da g. Milatović, koji bi trebao da bude predsjednik svih građana, gotovo svakodnevno izlazi sa stavovima koji apsolutno polarizuju društvo. Sve to neopisivo liči na praksu bivšeg predsjednika ove zemlje Mila Đukanovića, koji je pokušao da se nametne kao otac nacije i koji bi zapravo trebao da bude grana vlasti iznad ostalih, koja sve kontroliše i navodi, kažu u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.