Joe Biden za debakl sa Trumpom krivi
Foto: EPA-EFE

Joe Biden za debakl sa Trumpom krivi "jet lag" i česta putovanja u Evropu

Predsjednik Joe Biden okrivio je za svoj loš učinak u debati prošle sedmice jet lag, rekavši novinarima da "nije bio baš pametan" što je prije debate "putovao oko svijeta nekoliko puta".

"Nisam slušao svoje osoblje... a onda sam zamalo zaspao na sceni", rekao je.
Inače, prema pisanju BBC-a, Biden (81) se posljednji put vratio s putovanja 15. juna, skoro dvije sedmice prije debate koja je održana 27. juna. On za svoje loše predstavljanje na debati krivi, međutim, jat leg, koji se dešava kada letenje kroz više vremenskih zona poremeti prirodni ritam sna.

Bidenovo pravdanje dolazi usred unutarstranačke panike uoči izbora u novembru zbog njegove mentalne sposobnosti, i nakon što je kongresmen iz Teksasa postao prvi demokratski poslanik koji ga je pozvao da se povuče nakon debate.

"Nadam se da će donijeti bolnu i tešku odluku da se povuče," rekao je Lloyd Doggett u izjavi u utorak.

Biden je prošlog mjeseca u periodu od dvije sedmice putovao u Evropu na dva odvojena putovanja. On se 15. juna pojavio na humanitarnoj večeri zajedno s bivšim predsjednikom Barackom Obamom nakon noćnog putovanja iz Italije. Sljedećeg dana vratio se u Washington DC.

Zvaničnici Bijele kuće su ranije rekli da se Biden borio s prehladom na dan debate, podsjeća BBC.

Međutim, Biden u utorak nije spomenuo nikakvu bolest. Glasnogovornica Bijele kuće rekla je ranije tokom dana da nije uzimao nikakve lijekove protiv prehlade tokom debate.

Osim toga, Biden je također proveo šest dana u Camp Davidu, predsjedničkom centru izvan Washingtona, pripremajući se za svoju debatu protiv Trumpa.

New York Times , pozivajući se na neimenovani izvor upoznat sa Bidenovim rasporedom, izvijestio je u utorak da su njegovi dani počinjali u 11:00 sati svakog jutra i da je svaki dan imao vremena da odspava.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.