Trump: Zelenski je najveći trgovac ikad, kad god dođe u našu zemlju ode sa 60 milijardi dolara

Trump: Zelenski je najveći trgovac ikad, kad god dođe u našu zemlju ode sa 60 milijardi dolara

Bivši američki predsjednik Donald Trump tokom obraćanja na predizbornom skupu kritikovao je obimnu podršku njegove zemlje Ukrajini te rekao da će ako bude izabran za predsjednika to odmah "riješiti".

On je to rekao na predizbornom skupu u Detroitu u organizaciji Turning Point USA inicijative.

Trump je u svom govoru kritikovao pomoć Ukrajini, čiji zahtjevi, kako kaže, nikada ne prestaju.

"Mislim da je Zelenski možda najveći trgovac od svih političara koji je ikada živio. Svaki put kada dođe u našu zemlju, ode sa 60 milijardi dolara", rekao je Trump.

Dodao je da je Zelenski prije četiri dana otišao sa 60 milijardi dolara.

"I dolazi kući i objavljuje da mu treba još 60 milijardi dolara. To nikad ne završava, nikad ne završava. To ću riješiti prije nego preuzmem Bijelu kuću, kao novoizabrani predsjednik ću to riješiti", rekao je Trump.

Zelenski je posljednjih put bio u SAD-u u decembru 2023. godine, a ne prije četiri dana.

U nedavnom intervjuu, predsjednik Volodimir Zelenski upozorio je da Trump riskira da "postane gubitnik" ako provede "mirovni plan" kako bi primorao Ukrajinu da učini ustupke agresoru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.