Penzioneri ogorčeni: Kome se žurilo da smijeni Aligrudića dok je bio na službenom putu?

Penzioneri ogorčeni: Kome se žurilo da smijeni Aligrudića dok je bio na službenom putu?

Grupa penzionera traži ostavku premijera Milojka Spajića i novoizabranog Upravnog odbora Fonda PIO jer su, kako tvrde, pod dirigentskom palicom bivše aktivistkinje DPS-a Darke Džabasan, izveli puč i smijenili dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora Ranka Aligrudića.

Oni su istakli da je Aligrudić, koji je tri godine bio direktor, vratio Fondu PIO ulogu koju zaslužuje, a penzionerima dostojanstvo, iako je, po njihovim riječima, konstantno trpio opstrukcije iz tabora DPS-a, pa čak i od pojedinih članova menadžmenta.

– I pored svega toga, uspio je da zatečeni haos i dezorganizaciju u toj važnoj instituciji raščisti, uvede red, rad i poštovanje zakona i Ustava, pa je takvim radom zaslužio da i dalje bude na toj funkciji, a ne da bude smijenjen. Neznalice, mutivode i njima slični danas najbolje prolaze, zato smo kao društvo dotakli dno dna, beznađa i neizvjesnosti, i sve dok je tako nema nade za bolju i prosperitetniju budućnost naših građana i ove zemlje. Posebno je za svaku kritiku što je ova nezaslužena smjena izvršena u vrijeme kada je on bio na službenom zadatku, pa se postavlja pitanje kome se to toliko žurilo, pa nije mogao sačekati da se on vrati i da mu se to kaže lično, umjesto što mu se radilo iza leđa i kukavički – poručio je u ime grupe penzionera Pavle Darmanović.

On je u saopštenju dostavljenom "Danu" istakao da je svejedno da li je novi direktor Fonda Vladimir Drobnjak kadar PES-a ili DPS-a, jer među njima, kako je ocijenio, nema mnogo razlike.

– I pored zvučnog zvanja tzv. eksperta finansija, koliko nam je poznato, nema ni dana iskustva u radu na poslovima vezanim za Fond PIO i stoga njegovo ekspertstvo nije nikakva garancija da će uspješno voditi ovu instituciju. On je, po našem mišljenju, došao da po instrukcijama Milojka Spajića rasturi koncepciju postojećeg Fonda i da ga, po mjeri bogataša i kapitalista, upodobi u neki privatni fond, protiv kojeg su se odavno izjasnili penzioneri Crne Gore, jer ovakav fond kakav sada postoji i iza kojeg stoji država, a ne privatnik, najbolji je garant da će penzije biti redovne i isplaćivane u punom iznosu. To je jasno penzionerima i stoga je naša poruka kreatoru nauma da Fond transformiše u privatni sledeća: Ne dirajte Fond PIO, jer on nije Vaša prćija, jer ako to pokušate vratiće Vam se kao bumerang – naglasio je Darmanović.

Od Spajića traže da podnese ostavku i izvini se penzionerima i Aligrudiću, jer, kako je istakao, ne priznaju njegovo telefonsko "paf-paf" smjenjivanje direktora Fonda PIO.

– Zar ne vidite, "dosado dosadna", da ste odavno prešli prag tolerancije i odgovornosti? Zadužujete nas po svijetu i slušate tuđina. Ne šalite se sa 130.000 penzionera Crne Gore, koji više neće ćutati i odobravati ovo pravno nasilje birokratije na vlasti, ili bilo što drugo na svoju štetu. Odmah vratite Ranka Aligrudića na mjesto direktora Fonda PIO, jer je on častan i pošten čovjek, od znanja i autoriteta. Spajiću, vrijeme je da se glas penzionera čuje i uvažava. Dosta je bilo tame i diskriminacije koja je građane ove zemlje, čuvare njenog dostojanstva i slobode, koštala više od siromaštva. Nema više, predsjedniče Vlade, da neko na račun građana, sirotinje i penzionera, krčmi ono što su oni stvarali decenijama. Odzvonilo je samovolji pojedinaca, narod treba da se pita, ovo je njegova zemlja – poručio je Darmanović.

Aligrudić je smijenjen na telefonskoj sjednici Upravnog odbora Fonda PIO održanoj u utorak. Prema informacijama "Dana", Aligrudić je tog dana bio službeno u Republici Srpskoj, na susretu direktora fondova država nastalih na prostoru nekadašnje SFRJ.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.