Pao snijeg u julu, Slovenci prave snješke bijeliće

Pao snijeg u julu, Slovenci prave snješke bijeliće

Sloveniju je danas prešao hladni front koji je donio niže temperature, ali i, kako su ranije prognozirali meteorolozi, junski snijeg u viša područja.

“Zima u brdima još nije rekla zbogom. Na našoj najvišoj meteorološkoj stanici na Kredarici pada snijeg. Od novog mokrog snijega formirao se Snješko bijelić, koji će u narednih nekoliko dana krasiti i našu meteorlošku kameru”, napisali su meteorolozi slovenačke Agencije za životnu sredinu RS (Arso) na društvenoj mreži X.

Uprkos obilnim padavinama i tmurnom početku sedmice, sutra će prema najavama biti sunčano u ovoj zemlji, sa znatno višim temperaturama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.