CEMI: Tužilaštvo i policija da hitno reaguju i odgovorne za napad na Vesnu Bratić privedu pravdi

CEMI: Tužilaštvo i policija da hitno reaguju i odgovorne za napad na Vesnu Bratić privedu pravdi

"Nasilje ne smije biti alat u rukama bilo koga"

Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) oštro je osudio napad na bivšu ministarkuprosvjete, nauke, kulture i sporta Vesnu Bratić.

- Ovaj čin predstavlja ozbiljan udar na osnovne principe naše zajednice i društva, posebno jer je Vesna Bratić bila kontinuirano izložena online nasilju i tokom i nakon vršenja javne funkcije - naveli su iz CeMi-ja na društvenoj mreži Iks (X).

Pozvali su tužilaštvo i Upravu policije da hitno reaguju i odgovorne za ovaj napad privedu pravdi.

- Napadi na neistomišljenike/ce, bilo verbalni ili fizički, nijesu i nikada ne mogu biti rješenje za razlike u mišljenjima i stavovima. U demokratskom društvu politička neslaganja rješavaju se dijalogom i uzajamnim poštovanjem. Nasilje ne smije biti alat u rukama bilo koga i svi smo dužni da doprinesemo stvaranju okruženja u kojem će se svaka osoba osjećati sigurno i poštovano - poručili su iz CeMI-ja.

iZVOR:POBJEDA

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.