Dodikovi simpatizeri stigli pred Sud BiH, među njima i predstavnici SNSD-a

Dodikovi simpatizeri stigli pred Sud BiH, među njima i predstavnici SNSD-a

Na Sudu Bosne i Hercegovine danas će se nastaviti ročište u slučaju protiv predsjednika RS-a Milorada Dodika.

Tim povodom pred Sudom Bosne i Hercegovine i ovaj put su se okupili simpatizeri politike Milorada Dodika, ali i zvaničnici SNSD-a među kojima se mogao vidjeti i Nedeljko Elek te ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac.

Tužilaštvo BiH je kao dio dokaza na prethodnom ročištu iznijelo i Aneks 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma, ali je odbrana istaknula kako se radi o dijelu dokumenta koji je Tužilaštvo BiH skinulo s internet stranice UN-a i prevelo na bosanski jezik.

Sutkinja u ovom postupku Sena Uzunović zatražila je od Tužilaštva BiH da dostavi dokument na engleskom jeziku te prevodom na srpski jezik.

Inače, nakon prethodnog ročišta Dodikov advokatski tim održao je press konferenciju i Istočnom Sarajevu gdje su poručili kako su zadovoljni ročištem.dodikoviiii

Izvor:Klix.ba

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.