Na Medicinskom fakultetu od sada i specijalizacije iz anestezije i urgentne medicine

Na Medicinskom fakultetu od sada i specijalizacije iz anestezije i urgentne medicine

To je, kako su naveli, utvrđeno Pravilnikom o specijalizacijama zdravstvenih radnika i zdravstvenih sradanika, koji je donijelo Ministarstvo zdravlja.

- Ovim pravilnikom i za ova dva nova specijalistička programa, propisuju se programi i trajanje specijalizacija, način obavljanja staža i polaganja ispita, kao i uslovi koje treba da ispunjavaju zdravstvene ustanove za obavljanje staža i način priznavanja staža - istakli su u saopštenju.

Poručuju da su na ovaj način stvoreni su uslovi za obezbjeđivanje potpune edukacije i stručnog specijalističkog ustavršavanja doktora medicine u Crnoj Gori i iz pomenutih oblasti, a što će se pozitivno odraziti i na racionalizaciju trošenja finansijskih sredstava koja se opredjeljuju za ovu namjenu.

- Trajanje specijalističkih studija za oblast anestezije, reanimacije i intenzivne medicine, kao i urgnetne medicine je pet godina, a tokom specijalističkog staža specijalizant stiče teorijska i praktična znanja i osposobljava se za stručni rad u ovoj oblasti. Praktični dio staža obavlja se u Kliničkom centru Crne Gore, kliničko-bolničkim centrima i bolnicama, čiji je osnivač država i Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, a u skladu sa pravilnikom.Teorijska nastava se obavlja na Medicinskom fakultetu, paralelno sa praktičnim dijelom staža - zaključuju u saopštenju.

Izvor:POBJEDA

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.