Rakčević obišao novi park na Zabjelu: Nastavljamo ovim tempom za zeleniju Podgoricu
Rakčević u obilasku novog parka, Foto: Glavni grad

Rakčević obišao novi park na Zabjelu: Nastavljamo ovim tempom za zeleniju Podgoricu

Zamjenik gradonačelnice Glavnog grada, Luka Rakčević, obišao je novi park u ulici Radosava Burića, koji se prostire na čak 8.000 metara kvadratnih, a na čijoj izgradnji su gradska preduzeća radila posljednjih nekoliko mjeseci, kazali su iz Glavnog grada.

“Uređen je teren, zasađen veliki broj novih sadnica, izgrađeno igralište za djecu i betonske staze čitavom dužinom parka, ali i nova parking mjesta u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj i Putevima. Završen je i javni poziv za oslikavanje betonskih staza, pa će već do kraja ovog mjeseca podgorički umjetnici u saradnji sa Zelenilom oslikati didaktičke murale duž staza, čime će park u potpunosti biti zaokružen”, kazao je Rakčević.

“Želim da se zahvalim našim vrijednim kolegama iz gradskih preduzeća Zelenilo, Putevi, Komunalnih usluga i Agencije za stanovanje, što su svojim vrijednim višemjesečnim radom i zalaganjem ostvarili našu želju da Zabjelo dobije novi, uređeni park na prostoru između ulica Radosava Burića i Kralja Nikole", dodao je on.

On je istakao da nastavljaju, kako kaže, ovim tempom, "za još mnogo uređenih parkova koji našem Gradu fale i za mnogo zeleniju Podgoricu".

"Podsjetio da je na prostoru današnjeg parka decenijama bila neuređena poljana u kojoj su se nakon svake kiše stvarale lokve i jezera i u kojoj niko nije boravio, a da već danas novi park koristi više stotina djece iz obližnjih zgrada i OŠ 'Vuk Karadžić'", naveli su u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.