Mitropolit Joanikije obišao radove na crkvi i Gimnaziji Svetog Save

Mitropolit Joanikije obišao radove na crkvi i Gimnaziji Svetog Save

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije danas je, u pratnji protojereja-stavrofora Dalibora Milakovića i protojereja Ostoje Kneževića, obišao je radove na izgradnji crkve i Gimnazije Svetog Save u podgoričkom naselju Stari aerodrom.

Mitropolit je zablagodario i izrazio veliku zahvalnost svima koji daju nesebičan doprinos i koji pomažu izgradnju ovog najmodernijeg školskog kompleksa u Crnoj Gori.

Posebno je istakao impresivnu dinamiku radova, budući da će svi grubi radovi na Gimnaziji biti završeni do 1. maja tekuće godine, a grubi radovi na Hramu Svetog Save do kraja jula mjeseca.

Mitropolita je dočekao ktitor budućeg hrama Risto Drekalović, kao i nadležni paroh jerej Blažo Božović, direktor firme "KIPS gradnja" zadužene za izvođenje radova, Nikola Drekalović sa svojim timom inženjera Vukom Rakovićem, Mikanom Vujovićem i Jovanom Roganovićem, te glavni inženjer građevinske firme "Justinijan" Željko Milačić sa saradnicima Lazarom Šćekićem i Jelenom Mišnić, direktor firme ,,Ding” koja vrši nadzor radova – Danilo Bašić sa svojim saradnicima, predstavnik firme "Sintezis" koja je radila projekat Gimnazije – Dušan Jelovac, kao i arhitekte Dušan Jovanović i Nikodin Žižić, stručni saradnik protojereja-stavrofora Dragana Mitrovića na projektima umjetničke dekoracije Hrama Svetog Save – Boris Musić uz inženjere: Gavra Dedića, Mladena Terzića i Rada Draškovića iz različitih oblasti inženjerstva zavisno od faza i vrste izgradnje.

IZVOR> Rtcg

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.