Ukrajinska ambasada uputiće inicijativu ka Gradu: Ulica u Podgorici da nosi ime po gradu Kijevu

Ukrajinska ambasada uputiće inicijativu ka Gradu: Ulica u Podgorici da nosi ime po gradu Kijevu

Ukrajinska ambasada uputiće Savjetu za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova inicijativu da jedna od ulica u Podgorici dobije ime po gradu Kijevu ili nekoj od znamenitih ukrajinskih ličnosti, dogovoreno je tokom posjete ambasadora Oleha Herasimenka predsjednici Skupštine Glavnog grada Jeleni Borovinić Bojović. Ambasador je, kako su saopštili iz Skupštine Glavnog grada, zahvalio na podršci koju Glavni grad u kontinuitetu pruža građanima Ukrajine tokom teškog perioda za tu državu i izrazio želju da se intenzivira saradnja Podgorice i Kijeva koji već imaju potpisan Sporazum o uspostavljanu prijateljskih odnosa.

– Predsjednica Skupštine je poručila da će Podgorica nastaviti da djeluje u duhu prijateljskih odnosa koji su oduvijek postojali između Crne Gore i Ukrajine. Ona je izrazila saosjećanje sa ukrajinskim građanima i građankama i poželjela da se što prije uspostavi mir – saopštili su iz Skupštine Glavnog grada.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.