Požar na Kritu: Naređena evakuacija četiri naselja, jedna osoba povrijeđena
Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis

Požar na Kritu: Naređena evakuacija četiri naselja, jedna osoba povrijeđena

Jedan muškarac je povrijeđen u šumskom požaru koji je izbio jutros na grčkom ostrvu Krit, a vlasti su naredile evakuaciju četiri stambena naselja na istoku ostva, javio je Katimerini.

Kako se navodi, muškarac je zadobio opekotine i ima probleme sa disanjem i ukazuje mu se pomoć na odjeljenju intenzivne njege u bolnicu na Kritu, a nije poznat stepen njegovih povreda.

Požar, podstaknut jakim vjetrovima, proširio se preko padina planinske šume istočno od primorskog grada Jerapetra.

Vlasti su naredile evakuaciju iz predostrožnosti iz naselja Ahlija, Galini, Agija Fotija i Mavros Kolimpos, u kojima živi oko 300 osoba, pošto se požar približio nekim kućama.

Oko 120 vatrogasaca gasi požar uz pomoć dva helikoptera.

Šumski požari su uobičajeni u Grčkoj tokom ljetnjih mjeseci, a prošle godine požar koji je gorio na sjeveroistoku Grčke 11 dana uništio je područje veće od Njujorka i u njemu je poginulo 20 ljudi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.