Zečević: Od ponedjeljka Putevi u Piperima

Zečević: Od ponedjeljka Putevi u Piperima

Putevi će najvjerovatnije u septembru raditi rebalans jer će do tada potrošiti planiranih šest i po miliona eura za asfaltiranje, rekao je Radoš Zečević, direktor preduzeća, u emisiji "Link" Radija Crne Gore.

–Da dvije godine ne stigne nijedan zahtjev građana za rekonstrukciju ulica prema nama, imamo posla. U ovom trenutku imamo oko hiljadu zahtjeva prema nama, a tu su i zahtjevi Glavnog grada – rekao je Zečević.

On se nada da će godinu završiti sa desetak miliona utrošenih sredstava što će se vidjeti na ulicama Podgorice.

Nakon Kakaricke gore gdje je, kako kaže, asfaltom prekriveno 95 odsto ulica naredno naselje koje će tako uradit su Doljani, radiće u Orjenskoj ulici i na Zlatici. Zečević kaže da imaju četiri asfalterske ekipe.

–Građani samo treba da budu strpljivi, doći ćemo do svake kuće – kaže Zečević.

Sledeći veliki zahvat su, kaže on, Piperi.

–Već će se raditi pripremni radovi za asfaltiranje od ponedjeljka. Sledeći mjesec dana bar jedna ekipa će biti u Piperima. Imamo tamo obavezu, kasnimo, jer smo obećali da ćemo i ranije tamo biti. Uvijek iskoči nešto preče. Urgentno smo dobili od Glavnog grada da uradimo kružni tok ka Tuzima i to nam je uzelo 15 radnih dana. Nije to opravdanje nego čisto građani da znaju. Neka me drže za riječ- stižemo gdje god smo obećali – naveo je Zečević.

Zečević kaže da se pripremaju za potpunu rekonstrukciju Ulice 8. marta. Za kamenolom koji Putevi planiraju da otvore na prostoru Male Rijeke on navodi da će se ta lokacija upisati u Prostorni plan kao mjesto eksploatacije mineralnih sirovina. On očekuje da će Glavni grad uskoro tu parcelu okupiti od fizičkog lica i predati je Putevima. 

–  Samo za granulacije potrebne za proizvodnju asfalta tokom prošle godine potrošili smo 800.000 eura. To je pola cifre koja nam treba da napravimo svoj kamenolom. Za cirka dva miliona eura imamo zaokruženu priču. Glavni grad će imati investiciju, ono što mu traže, ne tako skupu. Imaćemo svoj proizvod a polovina proizvodnja ide za tržište. U svjetlu linjice da više nema eksploatacije šljunka iz rijeka mi ćemo prodavati dobar dio proizvoda. Radićemo istovremeno betonjerku i objekte za blokovsku galanteriju – naveo je Zečević.

Tehnički i operativno bi mogli već da odvojimo ćerku firmu koja će se baviti prevozom, rekao je Zečević, ali gradska uprava čeka da se osvježimo sa novim prevoznim sredstvima koja su u najavi. Očekuje se, kaže Zečević, 15-ak kombi vozila, a do septembra najmanje i 20-ak autobusa. U najavio je da se preuzmu još neke linije koje voze privatnici, ali i da se poveća broj polazaka na sadašnjim linijima. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.