Dva sumnjiva slučaja negativna na morbile

Dva sumnjiva slučaja negativna na morbile

Dvije osobe za koje se sumnjalo da imaju morbile testirane su od prošlog četvrtka, i pokazalo se da nemaju virus malih boginja.

Trentno su, kako je saopšteno iz Instituta za javno zdravlje pod nadzorom 74 osobe iz Bara i Podgorice koje su putovale za Sarajevo na takmičenje u karateu, kao i 26 učenika iz odjeljenja oboljelog dječaka.

Iz te zdravstvene ustanove kazali su i ranije da su pod nadzorom i porodični kontakti, kao i učiteljica dječaka.

Prvi slučaj morbila u Crnoj Gori registrovan je prošle sedmice, a riječ je o osmogodišnjem dječaku koji je putovao u Sarajevu na sportsko takmičenje.

Iz IJZ je tada saopšteno da pedijatrijska služba u Baru preduzima sve potrebne mjere da se provjere kontakti i da su svi pod nadzorom. Pojasnili su da nadzor ne podrazumijeva samoizolaciju i da kontakti mogu da se kreću, ali da imaju obavezu da se jave u slučaju pojave simptoma.

Oboljeli dječak koji nije vakcinisan protiv morbila liječi se u kućnim uslovima i dobro se osjeća.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.