Vučić od vojnih pilota tražio jaknu za Dodika, on poručio: Kad pođem u Sarajevo da ponesem

Vučić od vojnih pilota tražio jaknu za Dodika, on poručio: Kad pođem u Sarajevo da ponesem

Milorad Dodik i Aleksandar Vučić su bili u obilasku jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije u Batajnici.

Tom prilikom je Vučić dobio jaknu, a što je Dodik iskoristio kao priliku da se našali, ali vrlo ružno ako se uzme u obzir bliska prošlost.

Jedan od vojnih komandanata je Vučiću poklonio jaknu ratnog vazduhoplovstva sa njihovim oznakama, pravljenu za njega specijalno, a Vučić je istu takvu poručio i za Dodika.

"Napravite jednu ovakvu u za predsjednika Dodika, ja ću da platim", kazao je.

Obojica su se zahvalili, a Dodik je dodao i: "Kad pođem u Sarajevo da imam", na šta se nasmijao zajedno s još jednim vojnikom.

Dio kada Vučić dobija jaknu i traži još jednu za Dodika možete pogledati od 1.04.40 na uživo prijenosu Tanjuga.

JNA kojom je upravljala vlast u srbiji odnosno milosevic

Kada se u obzir uzme vojska JNA, kojom je upravljala vlast u Srbiji, a koja je devedesetih bila u Sarajevu, te trenutna politička napetost, jasno je da Dodik nema nikakve kočnice u javnom prostoru.

Njih dvojica su tokom dana obišli brojne letjelice koje su smještene u Batajnici, Vučić je Dodiku pokazao novu opremu koju su nabavili, a na kraju su dali i izjave za medije.

Dodik je u obraćanju novinarima tokom obilaska kazao da je snaga vojne moći Srbije ujedno snaga i sigurnost za RS.

Izvor:KLIX.BA

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.