Pljevlja: Požar se sa Čavnja proširio na Crni vrh, vatrogasci branili kuće

Požar koji je juče ujutru buknuo u selu Čavanj, u MZ KOsanica, u pljevaljskoj opštini, proširio se na Crni vrh. Gori i u mjestu Pandurice i Krupice.

"Buknuo novi požar na padinama Crnog vrha u mjestu Pušanjski do", kazao je za Portal Analitika komandir Službe zaštite i spašavanja Pljevlja Bogdan Bojović.

Posao vatrogasaca otežava vjetar. 

"Vatrgoasci su štitili jednu kuću u Pušanjskom dolu. Vatra se proširila na borovu kuću", pojašnjava Bojović. 

Požari su aktivni i u selima Pandurice i Krupice. Vatrena stihija je prijetila kućama i u Čavnju, ali vatrogasci su uspjeli da sačuvaju objekte. 

"Vidi se dim u predjelu Pandurice i Krupica, gdje su i sinoć bile ekipe. Riječ je o ogromim površinama, ali nijedan objekat nije izgorio", kaže Bojović. 

Sagovornik Analitike ističe da je uzrok požara namjerno paljenje. 

"Noćas smo imali sedam intervencija, istovremeno je bilo po pet ekipa na terenu", pojašnjava Bojović. 

Pomoć su im ponudile i kolege sa Žabljaka, ali i iz Direktorata za vanredne situacije. 

"Juče nijesmo bili u prilici da napravimo akciju tog tipa, jer je ogromni prostor koji je opožaren a nema aktivnog grašenja", pojašnjava Bojović. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.