Stanje kralja Čarlsa sve lošije?

Stanje kralja Čarlsa sve lošije?

Britanski kralj Čarls (75) na tronu je samo 18 mjeseci, a planovi za njegovu sahranu već su spremni. Operacija Menai Bridge naziv je koji su dali stručnjaci za njegovu sahranu, slično kao što je za kraljicu Elizabetu naziv bio operacija London Bridge. Strani mediji pišu da to nije protokol koji je standardan nego je i neophodan.

“Neki članovi osoblja kraljevske porodice vjeruju da je kraljevo stanje lošije nego što se piše u medijima”, kazao je izvor za američke medije.

Operacija Menai Bridge započet će pomicanjem Charlesovog tijela iz Buckinghamske palače u Westminster Hall. Tamo će ležati, dok će njegova sahrana biti upriličena devet dana kasnije. Najvjerojatnije će biti pokopan u kraljevskoj riznici u dvorcu Windsor”, navodi izvor.

Inače, Čarls koji boluje od raka, nije zadovoljan svojim oporavkom i frustriran je sporim tokom cijelog procesa.

Ovu je informaciju medijima potvrdio njegov rođak Peter Phillips, inače sin Čarlesove kćerke, princeze Anne.

“On je dobro raspoložen, ali mislim da je zapravo jako frustriran. Frustriran je jer ne može nastaviti da radi sve što želi, ali je vrlo pragmatičan i razumije da postoji period u kojem se stvarno treba usredotočiti na sebe”, otkrio je Phillips za Sky News Australia.

Član kraljevske porodice trenutno se nalazi u posjeti Australiji kao pokrovitelj humanitarne organizacije “ISPS Handa” koja podržava sportiste i žene sa invaliditetom, a dao je intervju za Sky News Australia’s Royal Report u kojem je govorio o Charlesovu oporavku od raka.

Peter je otkrio kako Čarls često tjera osoblje da mu dopusti da obavlja kraljevske dužnosti, što su mu ljekari zabranili.

“Cijelo vrijeme testira svoje osoblje, ljekare i medicinske sestre govoreći im: “Zapravo, daj, znaš, mogu li napraviti ovo?”, ”Mogu li napraviti ono?” Dakle, poenta je svega toga da se on očito jako želi vratiti u neki oblik normalnosti. I vjerovatno je frustriran što oporavak traje malo duže nego što on želi”, zaključuje kraljev rođak.

Izvor:Večernjilist

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.