Papa Franjo u Baziliku svetog Petra stigao u invalidskim kolicima

Papa Franjo u Baziliku svetog Petra stigao u invalidskim kolicima

VODIO VELIKU MISU

Papa će na Veliku subotu predvoditi bdenje, a zatim će u nedelju voditi uskršnju misu i pročitaće poruku i blagoslov „Urbi et Orbi“ sa centralnog balkona na Trgu svetog Petra.

Prethodnih godina papa Franjo je misu na Veliki petak počinjao tako što bi legao na pod Bazilike svetog Petra, ali njegovo zdravstveno stanje mu to više ne dopušta.

Umjesto toga, tiho je molio pred oltarom iz invalidskih kolica.

Služba Muke Gospodnje na Veliki petak sadrži pjesme na latinskom o događajima od Isusovog hapšenja do njegovog pogreba, a riječ je o jednoj od rijetkih službi u kojoj papa ne drži propovijed, već to čini propovjednik Papinskog doma.

Izvor:BETA

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.