U Zubinom Potoku uhapšen Grk kojeg potražuje i Crna Gora

U Zubinom Potoku uhapšen Grk kojeg potražuje i Crna Gora

Kosovska policija uhapsila je muškarca u Centru za opremanje dokumentima u Zubinom Potoku, zbog sumnje da je još prije 11 godina stekao lažna kosovska dokumenta. U dodatnom saopštenju iz policije danas stižu novi detalji.

Utvrđeno je da se radi o licu kog traže grčke i crnogorske vlasti pod potpuno drugim identitetom, a zbog više teških krivičnih djela počinjenih u tim državama.

Ovaj je muškarac, kako su u subotu saopštili iz policije, u junu 2013. godine sa falsifikovanim ispravama pribavio sebi kosovsku ličnu kartu, pasoš i vozačku dozvolu – pod identitetom D.B, rođen u Mitrovici 1980. godine.

U januaru ove godine on je došao u Centar za opremanje dokumentima, kako bi isprave produžio.

Tada je, kazali su iz policije, i došlo do sumnje da su njegova dokumenta koja je donio falsifikovana, kao i da je njegov identitet lažan.

Njegov otisak prstiju poslat je na provieru Upravi za međunarodnu saradnju za sprovođenje zakona, a utvrdilo se, detalji su od danas – da je on zapravo G.S. rođen 1977. godine u Grčkoj, kog tamošnje vlasti preko Interpola traže za:

„Organizovani kriminal, razbojništvo, prinudu, tešku tielesnu povredu, davanje lažnih izjava, nezakonito posiedovanje ekplozivnih naprava“.

Osim grčkih, navode iz Kosovske policije danas, njega preko Interpola traže i vlasti Crne Gore i to za krivično djelo „teška telesna povreda“.

Uhapšen je kada je pre tri dana došao u Centar za opremanje dokumentima u Zubinom Potoku i nakon 48-časovnog zadržavanja, određen mu je i jednomjesečni pritvor.

Kosovske vlasti ga sada terete za „legalizaciju lažnog sadržaja“ i „krađu identiteta i pristupnog uređaja“.

Izvor:Mportal

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.